TG Koek & Ui // Van mij!

TG Koek& Ui is opgericht door Lotte Middendorp. De theatergroep maakt familievoorstellingen voor kinderen vanaf 4 jaar. 'Van mij!' is de eerste voorstelling van TG Koek & Ui.

“Dit huis is van mij, deze stoel is van mij, deze jas is van mij, deze lamp is van mij.
Wil je misschien een koekje? Kijk, er zit chocola op. Lekker joh! Wil je er één? Ja? Dan heb je vette pech, want ze zijn van mij! Van mij, van mij, van mij! Alles hier is van mij!”

Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En hoezo heeft ze die koffer bij zich? En waarom mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit?

‘Van mij!’ is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. 

Tekst, concept en regie: Lotte Middendorp

Spelers: Lotte Middendorp en Janiek Vreeken

Muziek: Bart Zeilstra

Boekingen via Buro Bannink

https://www.burobannink.nl/van-mij/

TG Proest // Gewoon, ik.

TG Proest

 

TG Proest bestaat uit de uitvoerend theatermakers Lotte Middendorp en Noah Blindenburg. Met scherpe teksten, pakkende beelden en beweging ondersteund door veelal eigen muziek, weten zij hedendaagse thema’s en taboes die veel jongeren bezig houden op een frisse humoristische manier aan te kaarten. Zij maken in hun voorstellingen datgeen bespreekbaar waar door jongeren liever niet over gesproken wordt.

Je moet aardig zijn. Je moet grappig zijn. Je moet slim zijn. Je moet stoer zijn. Je mag niet zwak zijn.  Je moet weten wie je bent. Je moet weten wat je wilt. Je moet weten wat je kan. Maar je mag niet opscheppen. Je moet gezien worden. Maar je mag niet anders zijn.  Je moet wel normaal doen.  Je moet.

‘Gewoon ik’ is een voorstelling waarin beeld en tekst elkaar afwisselen. Een zoektocht naar jezelf. Soms herkenbaar, soms grappig, soms ontroerend, soms confronterend.

Boekingen via impresariaat Uit de Kunst Utrecht

https://www.iudk.nl

TG Koek & Ui // ECHT WEL!

‘Echt wel!’ is een humoristische voorstelling over jokken, vriendschap en jezelf zijn. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Sam is een echte jokkebrok. Ze jokt over van alles. Eigenlijk spreekt ze zelden de waarheid. “Ik ben in alle landen van de wereld geweest. Ik kan wel 10 meter hoog springen. Mijn scheetjes ruiken naar worteltjestaart. Ik ren sneller dan een cheeta. Ik ben familie van een koning. Ik heb gevochten met krokodillen.
Ik ben de slimste persoon op aarde.”

Ze vertelt leugen na leugen. Maar is het wel verstandig om te liegen? En wat gebeurt er als je zo vaak jokt?

Tekst, concept en regie: Lotte Middendorp

Spelers: Lotte Middendorp en Frederique Arnold

Boekingen via Buro Bannink

https://www.burobannink.nl/van-mij/